Raz pod wozem, raz na wozie.

Temat: jak zrobic zacier z kukurydzy ??? oto jest pytanie
Witam wszystkich kolegów i koleżanki po fachu. Jestem początkującym pędzi bimbrem i chciałbym zasięgnąć waszej rady jak zrobić trunek z kukurydzy??? I jak przygotować zacier ( posiadam beczkę 120l ) chciałbym uzyskać około 80 l zacieru już po odciągnięciu ( posiadam 50 l aparaturę destylacyjną - keg nierdzewny grzany grzałką na termostacie , węzę spożywcze z allegro,odstojnik z termos nierdzewnego, chłodnica szklana) Zrobiłem już jeden wsad z winogron, i jak na pierwszy raz porostu Bajka. Jednak marzy mi się zrobić ambrozje z kukurydzy taką słodziutką samą w sobie . Proszę o rady i wskazówki. Widziałem oczywiście przepis na stronie serwisu na spiryt z kukurydzy Lwów 1854. Ale to przerasta moje możliwości. Czy da się prościej????
Źródło: alkohole-domowe.com/forum/viewtopic.php?t=202